Egy teljesen szubjektív zenei blog

Kísérletezős zenei blog

Kísérletezős zenei blog

Hétvégi zene: Secta Chameleon

2017. október 27. - ubk

Hali!

Most péntekre hoztam előre a hétvégi zenei blokkot, mert nem biztos, hogy lesz rá időm később.

Ma egy magyar előadótól, a Sab Mutu és Lazybones szerzőpáros által jegyzett Secta Chameleon talán legsikerültebb számát, a Levity-t hozom:

 

A videó sajnos közel 10 éve van fent a YouTube-on, ezért karcosabb a minősége, de jogdíjas változatot mégsem merek feltenni ide, érthető okok miatt.
Ezt még 2008-ban hallottam először, mégpedig a Petőfi Rádióban. Akkoriban elég bevállalós volt a rádió, sok érdekes és merész számot adtak le napközben is. Jelenleg nem hallgatom már azt a rádiót.
A Secta Chameleon egy behatárolhatatlan kategóriájú zenekar, mely tipikusan magyar elektronikus számokat játszik - downtempo, ambient, chill zenekari hangszerekkel. 
A Levity  című szám viszont valahogy képes volt kiszakadni ebből az underground világból, melynek sokat köszönhetnek a fiúk a már említett Petőfi Rádiónak is. Előtte sokan csak  a Cökxpon-ban vagy egyéb chill stage-eken hallottak a Secta Chameleon-ról. Én asszem először a Freee magazin egyik CD mellékletén hallottam pár számukat, melyen más magyar előadók is szerepeltek, elsősorban a Pluto Projekt. De ne térjünk el ennyire a tárgytól. :)
Jellemzően van egyfajta hangulata ezeknek a kétezres években készült magyar elektronikus számoknak, s nekem a kevésbé bejövős kategória ez. Ám a mellékelt Levity című darab egy másik fokozatra kapcsol, mintha a Secta Chameleon ebben a számban találna igazán magára, kristályosodik ki ez a nem túl mainstream stílus előttünk. Mintha egy napfényes délutánt kapnánk a fülünkbe ezen szám alatt, olyan üdítően kellemes, s játékos.
Egészségetekre! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://kiszene.blog.hu/api/trackback/id/tr3913109174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása